На Львівщині змагалися вальники лісу

4 липня 2017р, ЗМІ про нас. Прес-служба

30 червня, в Гійчинському лісництві ДП «Рава-Руський лісгосп» відбулися змагання вальників лісу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства

Метою заходу є підвищення професійного рівня робітників із заготівлі лісу, вивчення прийомів праці майстрів лісозаготівельної справи, пропагування і розповсюдження їхнього виробничого досвіду, – зазначають на сайті Жовківської РДА.

На підготовленій ділянці в дубовій діброві зібралися команди та вболівальники з Жовківського району. Сюди також завітала голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур.

Ділянку обрали не просто для показових навчань, ці угіддя відведено під вибіркову рубку окремих дерев. Для всіх учасників змагання проходили не вперше, але вони вимагали досконалості. Оцінювали якість, точність і тривалість операції. До прикладу, спиляний дуб мав упасти точно в межі між вбитими за 3 метри від нього кілками. Це можливо, якщо не порушувати технологію валки дерева, злагоджено працювати в парі з бензопилою і правильно розрахувати траєкторію падіння дерева.

Для цього потрібно вивчити територію навколо дерева, яке відведено під рубку. Якщо воно сухе, великі мертві гілки, сучки можуть впасти, тому їх можна спиляти попередньо, і тут потрібно виявити обережність.

Також вальники лісу показали клас у таких завданнях, як монтаж нового ланцюга, комбіноване й точне розкряжування та відокремлення сучків. 

http://gazeta.lviv.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас