Відбулося виїзне засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства

25 травня 2017р, Громадська рада. Прес-служба

Відбулося виїзне засідання Громадської ради

при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства

У рамках виїзного засідання 23 травня для членів Громадської ради при Львівському ОУЛМГ, за участі представників органів місцевого самоврядування, науковців Національного лісотехнічного університету України та ЗМІ було організовано виїзний прес-тур. Участь у заході взяли заступник голови Львівської обласної ради Білоус А.В., голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Миклуш С.І., члени Громадської ради при Львівському ОУЛМГ, науковці Національного лісотехнічного університету України: проректор з наукової роботи НЛТУ України, доктор біологічних наук, проф. Криницький Г.Т., проф. Гузь М.М., проф. Дебринюка Ю.М., громадськість та представники засобів масової інформації.

На початку поїздки лісівники ознайомили присутніх із специфікою роботи ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» та представили презентацію проекту по побудові лісового розсадника контейнерного типу. Варто зазначити, що спеціалізоване підприємство «Львівський лісовий селекційно - насіннєвий центр» - єдине в Україні, яке забезпечене сучасним технологічним устаткуванням для переробки і зберігання лісового насіння. Анатолій Дейнека повідомив, що шведською компанією ВСС АВ, яка є лідером у виробництві сучасного устаткування для лісових насінних центрів і розсадників, на замовлення ДП «Львівський ЛСНЦ» розроблено проект побудови сучасного розсадника контейнерного типу з обсягом вирощування садивного матеріалу з закритою кореневою системою в обсязі 2,5 млн. сіянців в рік.

Наступним об’єктом програми виїзного засідання була зона відпочинку «Діброва», яка знаходиться в Старосільському лісництві. Головний лісничий Бібрського лісгоспу Пилипів М.І. ознайомив присутніх з лісокультурним виробництвом, вирощуванням посадкового матеріалу, а також на практиці показав результати праці лісівників по створенню нових лісів. Зокрема, учасникам було представлено лісові культури дуба та модрини різних років закладки, а також було показано різні види рубок догляду в молодняках, а також зони та місця короткотермінового відпочинку.

Знайомство з лісгоспом продовжилось на науково-виробничому стаціонарі Романівського лісництва. Професор Криницький Г.Т. розповів про перспективи ведення наближеного до природи лісового господарства. На прикладі наукового стаціонару громадські активісти побачили формування різновікового високобонітетного насадження із скороченим оборотом рубки.

Перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Целень Я.П. розповів про лісівничу та економічну доцільність проведення вибіркових способів рубки, формування наближених до природніх різновікових, багатоярусних насаджень

У другій половині дня лісівники ознайомили учасників туру з особливостями ведення лісорозсадницьких та лісокультурних робіт у постійному лісовому розсаднику Сасівського лісництва ДП «Золочівське лісове господарство». Директор підприємства Круть Р.Р. розповів про обсяги вирощування садивного матеріалу основних деревних та чагарникових порід, а також про перспективи та основні завдання щодо розвитку лісонасіннєвої справи.

Далі шлях проліг на зону короткотермінового відпочинку «Біля ведмедів» ДП «Бродівське лісове господарство».

Головний лісничий Бродівського лісгоспу Потьомкін О.М. розповів про основні показники діяльності підприємства та запропоновував відвідати лісопереробний завод. Члени Громадської Ради мали можливість побачити процес переробки деревини на різних його етапах та поспілкуватися з працівниками підприємства.

Спілкування лісівників з громадськими активістами та науковцями пройшло в конструктивній діловій обстановці. З новими враженнями від побаченого учасники виїзного засідання Громадської ради при Львівському ОУЛМГ подякували лісівникам за проведену роботу та побажали успіху у задуманих намірах та планах на майбутнє. Також було відзначено, що подібні заходи необхідно проводити і в майбутньому, адже це дозволить спростувати безпідставні звинувачення на адресу лісівників, а також спільними зусиллями вирішувати проблемні питання лісової галузі області.

Відділ лісового господарства
Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Громадська рада