Засідання Ради лісового сектору

22 Червня 2017р, Новини. Прес-служба


Учора, 21.06.2017 р., в приміщенні Львівської ОДА відбулось чергове засідання Ради лісового сектору при Львівській обласній державній адміністрації.

Порядок денний засідання:

1. Про стан та динаміку розвитку лісового сектору Львівської області.

Доповідав Кійко Орест Антонович – завідувач кафедри технологій меблів і виробів з деревини Національного лісотехнічного університету України.

2. Про забезпечення деревиною деревообробних підприємств Львівської області.

Доповідали: Филипів Роман Степанович – директор департаменту економіки Львівської ОДА;

Дейнека Анатолій Михайлович – начальник Львівського ОУЛМГ.

3. Про експортний потенціал лісогосподарської галузі Львівської області.

Доповідав Филипів Р. С.

Із доповіді Кійка О. А. всі побачили позитивні тенденції розвитку лісового сектору Львівської області. Лісовий сектор займає чільне третє місце у валовому продукту області, поступившись лише енергетиці та виробництву продуктів харчування; по кількості підприємств, що працюють у сфері лісового сектору – перше місце в області.

Щодо забезпечення сировиною виробничих потужностей, то з аналізу видно, що понад 80 % усієї реалізованої необробленої деревини придбали деревообробні підприємства Львівщини. Є чітка тенденція щодо зменшення обсягів заготівлі постійними лісокористувачами, що призводить до зменшення поступлення сировини, особливо ділової деревини, на ринок. Тому, переробникам деревини потрібно націлюватись на переоснащення свого виробництва та налагодження випуску продукції з більшою доданою вартістю.

Під час аналізу експортного потенціалу було відмічено, що у першому кварталі 2017 року, вперше за останні п’ять років, експорт меблів зайняв перше місце у валових надходженнях, випередивши необроблену деревину та продукцію лісопиляння. Це дуже добра тенденція розвитку лісового сектору області. Кожен четвертий долар у валютних надходженнях підприємств Львівщини – це надходження від реалізації продукції підприємств лісового сектору.

У підсумку голова Ради лісового сектору Замлинський Р. Т. дав відповідні доручення щодо підготовки матеріалів про роботу лісового сектору за перше півріччя 2017 року.


Відділ лісових ресурсів, машин
та технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління