Готуй сани влітку!

22 Червня 2017р, Новини. Прес-служба

21 червня 2017р. відбулося засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке провів начальник управління Анатолій Дейнека. Участь в засіданні взяли члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств.

З питанням «Про підсумки роботи підприємств області в осінньо-зимовий період 2016-2017 років та завдання щодо забезпечення стабільної їх роботи у наступному осінньо-зимовому періоді» виступив начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ Ігор Коновалець. Він зазначив, що обсяг фактично використаних паливно-енергетичних ресурсів за осінньо-зимовий період 2016-2017 років становив 5949,3 тонн умовного палива загальною вартістю 44,6 млн. грн. Порівняно з попереднім осінньо-зимовим періодом, відбулося збільшення загального обсягу споживання енергоносіїв на 2 % , при цьому у грошовому еквіваленті видатки збільшились на 7,0 млн. грн., або на 19 %, що обумовлено постійним підвищенням цін на енергоринку.

Для теплозабезпечення виробничих і адміністративних приміщень підприємств області використовується 113 котлів різної потужності, із них 102 од. основні, 11 од. – резервні. На твердому паливі працює 100 котлів, на природному газі – 2. Питання переходу на власну теплогенерацію, де у якості енергоносія використовуються технологічні відходи деревини, залишається актуальним для підприємств області та установ.

Начальник управління Анатолій Дейнека наголосив кожному підприємству віднайти можливість для оновлення техніки та забезпечення енергозбереження.

 

Колегія Львівського ОУЛМГ також розглянула результати планового аудиту у ДП "Радехівське ЛМГ" щодо законності та достовірності фінансової звітності, автоматизації бухгалтерського обліку, дотримання актів законодавства, планів, процедур з питань ведення лісового та мисливського господарства. Висновок щодо оцінки діяльності підприємства - умовно-позитивний.

В ході засідання колегії проаналізовано підсумки проведення весняних лісокультурних робіт. Перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень відмітив, що за даними технічного приймання, проведеного спеціалістами державних лісогосподарських підприємств весною 2017 посаджено 1466 га лісових культур, з них розподіл за станом якості та оцінкою дуже добрий стан – 450 га (31%), доброго стану – 941 га (64%), задовільного стану – 75 га (5%). Природне поновлення лісу забезпечено на площі 1145 га. Крім цього в лісових розсадниках посіяно насіння на площі понад 10,4 га, з них хвойних – 4,2 га та 6,2 га листяних і чагарникових порід. Закладено шкілки деревних та чагарникових порід на площі понад 3,4 га, де висаджено більше 220 тис. шт. саджанців основних деревних та чагарникових порід. Також весною цього року було закладено плантації новорічних ялинок на площі 4,3 га.

На засіданні також розглянуто питання щодо забезпечення охорони лісів від пожеж. На колегії був розглянутий наказ Держлісагентства України від 19.06.2017 року №242 про стан пожежної безпеки в лісах ДП «Буський лісгосп» та звернуто увагу директорів лісогосподарських підприємств на недопущення випадків лісових пожеж, вчасне їх виявлення, вжиття заходів з їх гасіння і передачі достовірної інформації в Львівське ОУЛМГ.

Також обговорено питання щодо здійснення детального моніторингу ситуації розмноження шкідників лісу, особливо у хвойних насадженнях.

По всіх питаннях порядку денного колегія ухвалила відповідні рішення.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління