Відбулось засідання круглого столу

10 серпня 2017р, Новини. Прес-служба

З ініціативи голови Кам’янко – Бузької районної державної адміністрації 9 серпня 2017 року відбулось засідання круглого столу на тему: «Напрацювання механізму забезпечення малих і середніх лісопильних підприємств району сировиною». Круглий стіл відбувся під головуванням голови Кам’янко – Бузької РДА п. В. І. Кирилича.

В круглому столі взяли участь голова ГО «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини», заступник департаменту економічного розвитку Львівської ОДА, представники державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ та підприємств ДЛГП «Галсільліс», військового лісгоспу, генеральний директор ТБ «ТСБ «Галконтракт», керівники деревообробних підприємств району.

Основна проблема на сьогодні, яка існує в районі та й в області в цілому – нестача сировини для деревообробних підприємств. Кількість деревообробників значно зросла а обсяги лісозаготівель у постійних користувачів області в силу різних обставин зменшуються. Це породжує значний дефіцит сировини, що в свою чергу приводить до її здорожчання.

В ході обговорення були висунути пропозиції щодо першочергового забезпечення лісопродукцією місцевих переробників шляхом проведення додаткових регіональних торгів по різних районах Львівської області. Окрім того, необхідно по кожному району зокрема та по області в цілому провести інвентаризацію усіх переробників деревини та встановити реальну потребу в сировині по кожному переробнику зокрема. Тільки тоді можна визначити реальний дефіцит сировини по області.

Ще одна задача, яку спільно потрібно вирішувати – легалізація роботи усіх малих переробників деревини. На сьогодні значна частина таких підприємств чи підприємців працює повністю або частково в тіні. Такі підприємства наносять значні збитки як лісовим господарствам, скуповуючи крадену деревину, так і приватним підприємствам, які легально працюють на ринку. І найголовніше, держава не отримує податків від діяльності «сірих» підприємств.

Щодо запровадження електронних аукціонних торгів, то усі зійшлись на думці, що загальні аукціонні торги 4 кварталу 2017 р. потрібно проводити у звичному режимі «з голосу». Для того, щоб малий та середній бізнес навчився працювати на електронній площадці провести декілька додаткових аукціонів.

Усі розуміють, що рано чи пізно потрібно переходити на торгівлю деревиною через електронні торги, але для цього потрібно розробити та затвердити необхідну нормативну базу, навчити покупців працювати у цій базі і лише тоді запроваджувати торги по усій державі.

Підсумовуючи круглий стіл, голова адміністрації сказав про важливість проведеної зустрічі та озвучив основні завдання для вирішення всіма учасниками зустрічі.

Відділ лісових ресурсів, машин та
технологій Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління