Капітальні інвестиції — життєва необхідність для лісогосподарських підприємств

11 серпня 2017р, Новини. Прес-служба


Кабінет Міністрів України постановою від 23 березня 2016 р. № 228 затвердив базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності. Зараз цей норматив для держлісгоспів складає 75% від чистого прибутку.

Для прикладу цифри свідчать про таке:

За перше півріччя 2017 року всіма госпрозрахунковими підприємствами що входять до складу львівського ОУЛМГ отримано прибутку в сумі 11,2 млн.грн. При цьому сума нарахованих до сплати дивідендів склала 6,2 млн. грн., а податок на прибуток 2,9 млн грн., тобто в розпорядженні підприємств залишається 2,1млн. грн.

Якщо до цієї суми умовно доплюсувати суму нарахованої за півріччя амортизації в розмірі 15,6 млн грн., то виходить що на капітальні інвестиції можна витратити тільки 17.7 млн. грн.

На перший погляд сума ніби не мала, але враховуючи посилену зацікавленість громадськості до питань природозберігаючих технологій, вимог до скорочення експорту та нарощення переробки деревини на внутрішньому ринку, підприємства змушені озброюватися новою технікою та новими технологіями, пов’язаними із заготівлею та переробкою деревини, а також новітніми засобами садіння лісу та догляду за саджанцями на весь період їх дозрівання. Така техніка та технології постійно пропонуються на спеціалізованих міжнародних виставках.

Не варто скидати з рахунку обов’язок лісогосподарських підприємств стосовно питань будівництва лісових доріг та догляд за вже побудованими.

В результаті капітальні видатки (інвестиції в основні засоби) підприємств Львівського ОУЛМГ за 1-ше півріччя 2017 склали 27,9 млн. грн.

Найбільші суми в оновлення основних засобів вклали:

ДП "Буський л-п"— 4,4 млн. грн;

ДП "Дрогобицький л-п"— 4,5 млн. грн;

ДП "Жовківський л-п" — 3,3 млн. грн.

Звичайно, такі витрати не просто перекривати, але незважаючи на фінансові труднощі, всі підприємства управління своєчасно виплачують заробітну плату та розраховуються з бюджетом і соцстрахом за податками та ЄСВ.

Відділ бухгалтерського
обліку та звітності
Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління