У НПП "Сколівські Бесикди" проведено ідентифікацію старовікових лісів та пралісів

9 жовтня 2017р, Новини. Прес-служба

Цього року було проведено ідентифікацію старовікових лісів та пралісів на території НПП «Сколівські Бескиди». Ці роботи проводили науковці Інституту екології Карпат НАН України в рамках виконання проекту «Збереження карпатських пралісів», який впроваджується Українським товариством охорони птахів за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина).


Мета цієї роботи: виявити найкраще збережені корінні лісостани стиглої та перестійної вікових груп, оцінити стан їх натуральності та відповідність критеріям, які ставляться до старовікових лісів і пралісів.

Всього було обстежено 496 га старих лісів. В результаті обстеження було виявлено:

- старовікових лісів - 408,8 га;

- пралісів - 37 га;

- господарський ліс - 50,2 га.

Старовікові ліси та праліси сприяють збереженню біологічної, фітоценотичної, ландшафтної різноманітності і, таким чином, підтримують еволюційний процес у лісовій біоті. Вони мають екомодельне значення для ренатуралізації трансформованих і похідних фітоценозів та підтримання сталого розвитку лісового господарства. А природні процеси, які відбуваються у корінних лісостанах та пралісових екосистемах, можуть бути покладені в основу розробки природоохоронних та лісогосподарських заходів, спрямованих на забезпечення принципів наближеного до природи лісівництва, збереження та охорони біорізноманіття НПП «Сколівські Бескиди».


Василь Приндак,
заступник директора з наукової роботи
НПП «Сколівські Бескиди» 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління