ДП «Львіський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відвідала делегація з Латвійської Республіки

30 жовтня 2017р, Новини. Прес-служба

У п’ятницю, 27 жовтня, ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відвідала делегація з Латвійської Республіки у складі Міністра землеробства Латвійської Республіки Яніса Дуклавса, заступника держсекретаря Міністерства землеробства Рігонди Крієвінь, депутата Сейму Латвії, голови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною Айнарса Межуліса, Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса, Почесного консула Латвійської Республіки в м. Львові Володимира Гарцули.

У зустрічі взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, перший заступник голови Львівської обласної Ради Андрій Білоус та заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Людмила Гончаренко.

В рамках візиту гості ознайомилися із роботою підприємства, яке єдине в Україні застосовує сучасні технології в лісовому насінництві. Лісівники розповіли та показали: технологічний процес та особливості переробки лісонасіннєвої сировини, холодильні камери для зберігання насіння, технологію вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, а також початок виконання робіт по проекту створення лісового розсадника для вирощування сіянців з закритою кореневою системою.

Варто зазначити, що у 2017 році на реалізацію проекту створення сучасного лісорозсадницького комплексу Львівською обласною радою виділено лісонасіннєвому підприємству кошти в сумі 6 млн. грн. За ці кошти проводяться роботи з будівництва теплиць лісорозсадника та облаштування полів дорощування.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів колегам з Латвійської Республіки про стан лісового господарства Львівщини, проблеми та перспективи розвитку. Зокрема увагу було акцентовано на лісовідновленні та лісорозведенні.

Міністр землеробства Латвійської Республіки Яніс Дуклавс позитивно оцінив роботу лісівників Львівщини. Він зазначив, що лісонасіннєве підприємство рухається правильним шляхом у напрямках розвитку лісонасіннєвої справи, зокрема що стосується побудови сучасного лісового розсадника для вирощування садивного матеріалу з закритою кореневою системою.

В кінці зустрічі латвійські колеги запросили відвідати Латвійську Республіку для ознайомлення та переймання досвіду з ведення лісового насінництва та вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

За інформацією ДП "Львівський ЛСНЦ"
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління