Новітні технології на службі у лісової охорони

9 листопада 2017р, Новини. Прес-служба

Проблеми незаконних рубок завжди були актуальними для Прикарпатського регіону. Вони не виникли за один день і не можуть розглядатися лише як проблема лісової охорони.

Так, впродовж багатьох років працівниками підприємства фіксувались великі об’єми незаконних рубок, результатом яких були значні обсяги лісопорушень та завдані збитки інтересам держави. Матеріали про лісопорушення скеровувались на адресу правоохоронних органів, але не завжди могли бути скеровані до суду оскільки працівниками лісової охорони в багатьох випадках фіксувався лишень факт виявлення незаконної рубки без осіб, що були причетні до її вчинення. Таким чином дії працівника лісової охорони, який виявив лісопорушення могли бути розцінені як халатність.

Так само у багатьох випадках лісопорушень виявлялась деревина від незаконної рубки, яка надійшла з лісу на пилораму. Однак ні керівник пилорами ні його працівники не бачили не чули і не знали хто привіз їм ліс.

Для того, щоби посилити відповідальність працівників лісової охорони за станом охорони лісу від лісопорушень, а також мати можливість отримати додаткові докази вчинення правопорушення, ДП «Старосамбірське ЛМГ» закупило та встановило у лісах держлісфонду камери фото та відео фіксації.

Застосування відеокамер вже дало свої результати. Так за матеріалами скерованими на адресу Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області порушено кримінальні справи за статтею 246 ККУ. Під час проведення слідих дій працівники поліції із помешкань громадян жителів с. Тиха Старосамбірського району вилучили транспортні та технічні засоби як знаряддя вчиненого злочину. Оголошено підозри за вчинення злочинів за ст. 246 ККУ двом місцевим жителям.

Але це лишень незначна частина цього, що фіксують відеокамери, адже вони фіксують усе і це найбільший незалежний свідок.

Відділ охорони, захисту лісу та
мисливського господарства Львівського ОУЛМГ

За інформацією ДП «Старосамбірське ЛМГ»  

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління