У Жовківському лісгоспі проведено акцію "Допоможемо птахам разом!"

16 лютого 2018р, Новини. Прес-служба

У ДП «Жовківський лісгосп» проходить акція «Допоможемо птахам разом», в рамках якої працівники лісової охорони та учні шкільних лісництв виготовляють та розвішують шпаківні, синичники, годівниці для птахів у лісових масивах  підприємства. Адже багато видів пернатих просто не знаходять умов для гніздування в наших лісах. А завдяки годівницям збільшується відсоток птахів, котрі, відповідно, рятують від шкідників зелені насадження. 

У вівторок, 14 лютого, у акції узяли участь працівники та представники шкільних лісництв одразу двох підрозділів – Соснівського та Великомостівського лісництв.

Члени Соснівського шкільного лісництва (учні з 6, 7, 8 та 9 класів Червоноградської ЗОШ №14) під керівництвом вчителів Токар О. та Чорного Н., виготовили 15 шпаківень. Ці «хатинки» для птахів вони розвішали у лісі.

А от діти з Великомостівського шкільного лісництва, під керівництвом вчителя біології – Безручко Л., радо прийшли допомогти своїм наставниками розвішати шпаківні, які змайстрували працівники лісової охорони. Свої «будиночки» для пернатих друзів діти розвішували неподалік лісу.

Багато потрібної інформації почерпнули діти у спілкуванні з працівниками лісництв. Зокрема, про те, що роль пташок у житті лісу є дуже великою. Штучне розселення птахів виступає як один з біологічних методів у боротьбі з шкідниками лісу. Тими ж короїдами, лубоїдами, гусеницями і т.д. До прикладу, синиця — дуже корисний птах. Адже вона знищує не тільки дорослих комах, а й їхні яйця, лялечки, гусінь (непарного й кільчастого шовкопрядів, совку, п’ядуна, листовійку, міль, чубатку), жуків — довгоносиків, листоїдів, жужелиць, лубоїдів. На стовбурах і гілках дерев комах збирають дятли та поповзні. Крім того, дятли здатні витягати й знищувати таких небезпечних для лісу шкідників, як комах – ксилофагів (короїди, вусані), у яких окрім цих пташок немає інших ворогів. Граки, дятли вважаються «санітарами» і регуляторами чисельності лісових шкідників.

Лісівники показали юним друзям лісу, як закріплювати на деревах «пташині будиночки», не пошкоджуючи тим самим стовбурів дерев.

Такі акції лісівники проводять для того, щоб діти, школярі, молодь зрозуміли свою роль в охороні птаства, і не лише вони. Допомагали оберігати птахів під час зимівлі, повернення до їх місць гніздування, а також продовжували вести дослідницьку роботу щодо охорони та обліку птахів.

Юні помічники наших лісівників щиро вірять у те, що будиночки, які вони розвішали для пернатих друзів уже незабаром наповняться веселим щебетом.

За інформацією ДП «Жовківський лісгосп»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління