З турботою про майбутнє зубрів на Львівщині

7 березня 2018р, Новини. Прес-служба


Сьогодні, 7 березня, в приміщені Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася нарада з питання розвитку популяції зубрів. В нараді взяли участь спеціалісти управління, 
Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Державної екологічної інспекції у Львівській області, науковці Інституту екології Карпат НАН України та  Національного лісотехнічного універститету України, директори НПП "Сколівські Бескиди", Турківського та Боринського лісгоспів. Нарада пройшла під головуванням начальника управління Анатолія Дейнеки.

У ході наради обговорювались питання сучасного стану популяції зубрів, проблем, зокрема пов'язаних зі шкодою, завданою зубрами місцевому населенню Дрогобицького і Бродівського районів, перспектив розвитку популяції зубрів у Львівській області.

Станом на сьогодні в області обліковано 84 зубри, - 33 зубри у Майданській субпопуляції та 51 зубр у Лопатинській субпопуляції. Обидві субпопуляції автономні і не мають контактів з іншими зубрами.

За результатами наради ухвалено рішення щодо розробки нової програми реінтродукції зубрів у Львівській області. Запропоновано зубрів, які найбільше завдають клопоту населенню, відловлювати і переміщувати їх у спеціально облаштовані вольєри для розвитку екотуризму, а окремих зубрів переселяти в нові місця.


Начальник відділу-головний
мисливствознавець Львівського ОУЛМГ

В. Бурмас
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління