ДП "Львівський лісгосп": перспективи збереження та оздоровлення соснових насаджень

15 серпня 2018р, Новини. Прес-служба

Впродовж останніх трьох років в насадженнях лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ всихають соснові насадження.

Науковці кажуть, що головним чином це викликане еколого-кліматичними факторами, глобальним потеплінням на планеті, зменшенням опадів, зниженням рівня ґрунтових вод та підвищенням температурного режиму.

Лісівники помічають, що спочатку всихають окремі дерева, далі – цілі групи дерев, а на кінцевій стадії розвитку хвороби - всихання охоплює значну частину деревостану.

«Наслідками цього є погіршення санітарного стану соснових насаджень. Деревина втрачає технічну придатність через «посиніння», а відтак і ринкову вартість. Крім того, це створює ще й загрозу збільшення чисельності шкідників та поширення їх на суміжні ділянки деревостану».

На жаль, на сьогодні ефективних методів боротьби з цим явищем не знайдено.

Станом на 01.08.2018 року на території підприємств Львівського ОУЛМГ виявлено понад 6 тис. га осередків всихання сосни. З початку року розроблено 3,7 тис. га всихаючих соснових насаджень, що становить 61%.

Для вивчення процесів всихання соснових насаджень та напрацювання рекомендацій господарювання, 17 серпня 2018 року на базі ДП «Львівський лісгосп» відбудеться семінар щодо перспектив збереження та оздоровлення соснових насаджень.

До участі в роботі семінару запрошено науковців, представників Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Львівлісозахист», лісівників, представників органів місцевого самоврядування, громадськості та засобів масової інформації, а також інші зацікавлені сторони, кому цікаве питання всихання соснових насаджень.

Збір учасників та початок роботи семінару на базі Лапаївського лісництва об 11-00 год., 17.08.2018р. за адресою: смт. Рудне, вул. Шевченка 105 (кінцева зупинка маршрутки №184-А).

Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства та Державне підприємство «Львівське лісове господарство» запрошують громадських активістів, представників засобів масової інформації і всіх небайдужих громадян прийняти участь у роботі семінару.

Для тих, хто бажає отримати додаткову інформацію, а також поїхати в смт. Рудне транспортом ДП «Львівський лісгосп» необхідно повідомити представника лісгоспу до 15-00год. 16 серпня 2018 року.

Контактна особа ДП «Львівський лісгосп» Роман Коваль (032) 297-61-21 або надіслати повідомлення на електронну адресу lviv.lisovuy@ukr.net.


За інформацією ДП «Львівський лісгосп»
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління