Обговорення законопроектів з питань, які стосуються лісової галузі

28 серпня 2018р, Новини. Прес-служба

27 серпня 2018 року на базі ДП «Львівський лісовий селекційн-насіннєвий центр» відбулась зустріч лісівників Львівщини з народним депутатом України Добродомовим Дмитром Євгеновичем.

В рамках зустрічі було обговорено законопроекти, які стосуються лісової галузі та перебувають на розгляді у Верховній раді України. Зокрема, проекти Законів щодо створення Державного фонду розвитку лісового господарства, а саме:

- Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення лісової галузі), реєстраційний № 8239 від 05.04.2018;

- Проект Закону «Про внесення змін до Лісового кодексу України» (щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення лісової галузі), реєстраційний № 8238 від 05.04.2018 і проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Лісового кодексу України щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення лісової галузі, реєстраційний № 8238/П від 08.06.2018;

- Проект Закону про внесення змін до пункту 256.3 статті 256 Податкового кодексу України (щодо фінансового забезпечення лісової галузі), реєстраційний №8240 від 05.04.2018.

Лісівники акцентували увагу народного депутата також на проекті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективного ведення лісового господарства та посилення охорони лісів, реєстраційний № 8241 від 05.04.2018 та недопущенні подолання «Вето» Президента України на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів» від 06.12.2016 № 5495, який стосується заборони експорту дров паливних. Така заборона є шкідливою з огляду на те, що на складах лісогосподарських підприємств зростають залишки дров’яної деревини.

Лісівники Львівщини звернулись до народного депутата щодо підтримки прийняття проекту Закону України «Про ринок деревини» та ініціювання внесення змін до ст. 273 Податкового кодексу України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», в частині скасування податку на лісові землі.

На зустрічі запропоновано керівникам державних лісогосподарських підприємств організувати аналогічні обговорення законопроектів з народними депутатами України від Львівщини.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління